Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bemutatkozás

Ars poetica

Keresem a valóság mikrovilágának feltárását, a festészet formai és szinbeli egymást átfedő, bonyolult rendszerét. Ennek képi megnyilatkozása a pillanat egyszeri és megismételhetetlen csodája. Munkám öröme és gyötrelme a bonyolult szerkezetű világ keresése, és minden igyekezetemmel azon vagyok, hogy az mások számára is nyilvánvalóvá váljék. Eddigi tevékenységem, hosszú évek munkája után is egyre inkább megbizonyosodom arról, hogy a világ művészi megismerése csak részben közelitheti meg az abszolut igazságot.

Életút

1956-ban születtem Székesfehérvárott. 1975-ben érettségiztem, majd Budapesten folytattam tanulmányaimat kőfaragótanoncként. Mellette rendszeresen látogattam a Fő utcai Ferenczy szakkört (Luzsicza Lajos vezetésével), illetve időszakonként a Moholy-Nagy és a Vasutas szakköröket is. A Képzőművészeti Főiskolára is sűrűn bejártam, itt ismerkedtem meg Váti Józseffel, Sarkantyú Simonnal, Reich Károllyal, akiket a mai napig mestereimként tartok számon. 1981-1984 között a bajai Türr István Múzeumban dolgoztam restaurátorként, szakmai képzésem szintén Budapesten történt. Egyre gyakrabban vettem részt csoportos kiállításokon és mind inkább a festészet felé fordultam. 2002-ben tagja lettem a MAOE-nek (Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete), 2010-től a Bács-Kiskun Megyei Műhely - művészeti egyesületnek.

A kilencvenes évektől rendszeres résztvevője vagyok országos kiállításoknak, mint például Szegedi Nyári Tárlat, Táblaképfestészeti Biennálé, Art Expo Debrecen, Víz és Élet kiállítás.

Részt veszek nemzetközi művészeti alkotótáborokban Magyarországon, Horvátországban, Szerbiában, Romániában, Ausztriában.

A tengerentúlon és Európában is vannak munkáim köz- és magángyűjteményekben. Magyarországon a szegedi Móra Ferenc Múzeum kortárs gyűjteményében van egy alkotásom.

Jelenleg a festészet mellett kőfaragással, szobrászattal és restaurálással is foglalkozom. Egyik szobrom az ausztriai Trausdorfban áll.